Przepis i sposób przygotowania na: pizza domowa kolorowa
2.Wlewamy rozczyn na mąkę i lekko zagniatamy.
3.Sól rozpuszczamy w pozostałej letniej wodzie i dodajemy olej.
4.Wyrabiamy jednolite ciasto i kładziemy na blaszce wysypanej mąką. Następnie przykrywamy czystym ręczniczkiem kuchennym i kładziem na godzinę w ciepłe miejsce.
5.W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki
trzemy ser, kroimy mozzarelę, pieczarki i paprykę w plastry. Mieszamy koncentrat w ziołami.
6.Po godzinie smarujemyciasto koncentratem z ziołami, sypiemy połową startego sera, układamy salami, na to pieczarki, posypujemy kukurydzą, kładziemy mozzarelę i paprykę. Całość posypujemy resztą sera i odrobiną ziół prowansalskich.
7. Wkładamy pizzę do nagrzanedo 200'C go piekarnika na 25 minut.
Smacznego!