Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kiełbasianym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 25-30 dag
marchew 1 sztuka
pieczarki 7-8 sztuk
cebula 1/2 sztuki
koncentrat pomidorowy wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kiełbasianym sosem

Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Zeszklić. Marchew obrać, umyć i pokroić w cienkie paski i dodać do cebuli razem z pokrojoną w plasterki kiełbasą.
Przesmażyć i podlać wodą.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do sosu.
Jeśli trzeba podlać jeszcze wodą i dusić ok. 15 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.07.2012 18:29
Robię podobne tylko zamiast pieczarek daję ogórka konserwowego.Pycha
ronald88 28.06.2012 22:42
polecam
Rafał10 28.06.2012 12:44
lubię takie dania z makaronikiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak