Dżem malinowo-agrestowy

Dżem malinowo-agrestowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    1 kg
  • maliny

    1 kg
  • cukier

    1 kg
  • żelfix

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce oczyszczamy. Agrest gotujemy z odrobiną wody do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Następnie dodajemy dodajemy maliny, stopniowo dosypując cukier. Całość zagotowujemy. Na koniec dodajemy dżemix. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat