Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrówkowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkalnki
jaja 6 sztuk
margaryna 1 kostki
cukier puder 1 1/2 szkalnka
mak 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek migdałowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mrówkowiec

Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo po 1 jajku i niewielkiej ilości mąki. Na koniec dodajemy mak i olejek migdałowy. Ciasto ucieramy i przekładamy na blaszkę. Po upieczeniu studzimy i polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak