Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2 sztuki
mąka pszenna
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku
ogórek konserwowy 3 sztuki
ser żółty 20 dag
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski

W piersi z kurczaka myję, następnie kroje z nich cienkie plasterki, na tyl eile uda sie to zrobić!Delikatnie je rozbijam tłczkiem, następnie obtaczam w przyprawach (sól, pieprz, papryka). Gdy mam cienkie kawałeczki kurczaka układam na nie paseczek ogórka konserwowego i sera żółtego i zawijam pierś. Tak formuje "zawijaska" którego obtaczam w mące , potem zamaczam w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej! Tak uformowane zawijaski smażę na rozgrzanym oleju do złotego koloru! Najleppiej podawać z frytkami i surówką!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak