Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone indycze

    500 g
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 łyżki
  • kapary całe Smak

    1 łyżeczka (posiekane)
  • jaja

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 szklanka

Party dip

  • Party Dip Czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • rzodkiewki

    5 szt.
  • szczypiorek

    1/2 pęczek
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • majonez

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Party Dip czosnkowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać posiekane rzodkiewki i szczypiorek, wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Mięso przełożyć do miski, dodać kapary, przyprawę do indyka, musztardę, bułkę tartą i jajka, całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Z masy uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w mące.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
W dużym, płaskim rondlu zagotować rosół, dodać klopsiki i gotować 15-20 minut.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Pulpeciki wyjąć z rosołu i osuszyć. Podawać z dipem czosnkowym.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Dla uzyskania lepszego smaku klopsiki po ugotowaniu można obsmażyć na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat