Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone indycze

    500 g
  • przyprawa do indyka

    2 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • kapary całe Smak

    1 łyżeczka (posiekane)
  • jaja

    2 szt.
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 szklanka

Party dip

  • Party Dip Czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • rzodkiewki

    5 szt.
  • szczypiorek

    1/2 pęczek
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • majonez

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Party Dip czosnkowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać posiekane rzodkiewki i szczypiorek, wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Mięso przełożyć do miski, dodać kapary, przyprawę do indyka, musztardę, bułkę tartą i jajka, całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Z masy uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w mące.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
W dużym, płaskim rondlu zagotować rosół, dodać klopsiki i gotować 15-20 minut.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Pulpeciki wyjąć z rosołu i osuszyć. Podawać z dipem czosnkowym.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
Dla uzyskania lepszego smaku klopsiki po ugotowaniu można obsmażyć na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat