Zupa fasolowa na boczku

Zupa fasolowa na boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    2 szklanki
  • boczek wędzony

    30 dag
  • marchew

  • pietruszka

  • seler

    kawałek
  • cebula

    1
  • ziele angielskie

    5 szt
  • ziemniaki

    4 średnie
  • pieprz

  • majeranek

  • sól

  • natka pietruszki

  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia przesypujemy do garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, listki laurowe i ziele angielskie. Boczek kroimy w kawałki i obsmażamy na patelni, aż część tłuszczu się nieco wytopi. Przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości fasoli. Dodajemy natkę i majeranek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

01.06.2013 07:27
Lubię fasolową :)

bami

02.08.2012 22:35
Pożywna zupa :)

Wacław

04.07.2012 09:19
pyszna !

Justyna Jussstiii

28.06.2012 22:04
super

Ewa6274879

27.06.2012 08:40
już dawno takiej nie jadłam, chętnie bym to nadrobiła :)

msmariusz

26.06.2012 22:19
mniam

Rafał10

26.06.2012 21:59
pychota, zjadło by się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat