sernik brzoskwiniowy

sernik brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • margaryna

    1 szt
  • żółtko jaja

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt.
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 szt
  • twaróg

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makę margaryne cukier żółtka i proszek do pieczenia zgniatamy i łączymy w jednolitą masę.3/4 ciasta rozwałkować i położyć na blachę reszte wlozyć do lodowki. Ser twarogowy jajko budyń cukier puder i masło wszystko miksujemy razem. Ser wykładamy na ciasto na masę serową i układamy brzoskwinie. Z białek ubijamy pianę i dodajemy cukier i ubijamy na koniec. Na ulożone brzokwinie wykładamy pianę a na gore zetrzec ciasto z lodówki. Piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

borys

09.07.2010 20:41
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat