Pierogi ruskie babci Zosi

Pierogi ruskie babci Zosi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • pół szklanki wody

  • jajko

    1 szt
  • bryndza

    1 kostka
  • ziemniaki ugotowane

    6 sztuk
  • sól

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • cebula

    1
  • twaróg

    1 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i jako zmieszać z pół szklanki letniej wody i zarobić ciasto. Rozwałkować wykrawać szklanką krążki. Ziemniaki ugotowane, ser i bryndze zmielić razem. Zmieszać dodać szczyptę soli i pieprzu oraz łyżeczkę papryki słodkiej mielonej prymat jeszcze raz wymieszać. krążki nadziewać farszem i zlepiać. gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. podawać ze skwarkami i cebulka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra45

22.12.2010 20:16
pięknie wyglądają

wojtek10_89

09.07.2010 14:19
fajny przepis, trochę innym niż robię zazwyczaj

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat