Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z makiem i jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 6 łyżek
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 25 dag
margaryna 15 dag
jabłka 40 dag
cukier puder 1 szkl
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem i jabłkami

Jabłka obrać, opłukać, osączyć,zetrzeć na tarce o dużych otworach. Margarynę pokroić na kawałki do miski. Następnie utrzeć z cukrem pudrem na puch. Białka oddzielić od żółtek. Do utartej masy stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ucierając dodawać mak, kaszę manną i jabłka, dokładnie utrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, połączyć z masą i proszkiem do pieczenia, ostrożnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika,piec 45 minut w 200 stop. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 26.06.2012 13:09
warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak