Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z czerwonej fasoli

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do uzyskania właściwej konsysten
parmezan starty 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pasta curry 1 łyżeczka
przyprawy inne ulubione, do smaku
oliwa do smażenia
fasola 2 puszki,konserwowej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z czerwonej fasoli

Cebulę kroimy w kostkę solimy, pieprzymy, dodajemy pastę curry i smażymy na oliwie aż zmięknie.
Odsączamy fasolę z zalewy i miksujemy ją w blenderze razem z usmażoną cebulą.
Do masy dodajemy jajka, resztę przypraw i bułkę tartą wymieszaną z parmezanem (bułki dajemy tyle żeby masa zrobiła się gęsta i dało się z niej lepić kotlety.
Lepimy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak