Karkówka z grilla

Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotletów z karkówki

    6
  • po pół strąka czerwonej i żółtej papryki

  • cebula biała

    1
  • dymki

    3
  • łyzek sosu teriyaki

    8
  • łyżki oliwy

    2
  • plastrów boczku

    6
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukac,osuszyc.Cebulę obrac,pokroić w plastry.Przygotować marynatę;sos teriyaki wymieszać z oliwą i łyżką przyprawy do karkówki.Zalać mięso z plastrami cebuli.Odstawić na godzinę do lodówki.Paprykę pokroic na kawałki,cukinię na plastry,dymki oczyścic,przekroić wzdłuz na pół.Mięso wyjac z marynaty.Na karkówce układać po plastrze boczku,kawałku papryki,plastrze cukini,połówce dymki,spiac wykałaczką.Grilować na gorącym ruszcie ok.20 minut,w trakcie odwracając.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat