Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka wieprzowa ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1/2 kg.
makaron grube wstążki 1/2 op.
schab 1/2 kg.
olej 1 łyżka
sól i pieprz
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szkl.
sok z limonki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka wieprzowa ze szparagami

szparagi oczyścić,umyć odciąć twarde końcówki i pokroić na kawałki.Makaron ugotować w osolonym wrzątku odcedzić.Do garnka wlać wodę dodać plaster limonki lekko osolić i zagotować dodać szparagi i gotować je ok.10min.odcedzić a wywar zachować.Mięso umyć pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano oprószyć solą i pieprzem do smaku i posypać mąką.Śmietanę wymieszać z 1/2 szklanki wywaru od gotowania szparagów i wlać do mięsa,zagotować jeśli trzeba to doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z limonki ponownie wymieszać dodać osączone szparagi.Przygotowaną potrawkę podawać z makaronem,przybraną rzeżuchą,skórką z limonki i czerwonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 14.12.2013 12:49
dobre danie
Ada-Gaba 23.10.2013 07:22
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak