Matzerbrajt z pastą jajeczną

Matzerbrajt z pastą jajeczną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    2
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • masło

  • jaja na twardo

    8
  • szczypior

  • cebula biała

  • majonez

    2 łyżki
  • sałata

    do dekoracji
  • pomidor

    do dekoracji
  • woda

    2 (wrząca)
  • maca

    1 z ziołami prowansalskimi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepujemy jajka z mlekiem. Macę kruszymy na małe kawałki, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy, odstawiamy na 10 minut. Następnie rozgniatamy ciasto (powinna wyjść papka), łączymy ciasto z jakami i mlekiem, przyprawiamy solą, pieprzem. Smażymy małe placuszki na masełku (mi wyszło 18 małych placuszków)

Jajka zetrzeć na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, cebulkę kroimy w drobną kostkę, mieszamy wszystko dodajemy majonez, przyprawiamy solą, pieprzem.

Na talerzu układamy liść sałaty, po 3 placuszki przełożone pastą jajeczną (jak torcik), dekorujemy pomidorami, oliwkami, szczypiorkiem.

SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

09.06.2011 11:54
intrygujące

ZEWA

11.04.2011 15:04
pysznie

ZEWA

11.04.2011 15:04
pysznie

ZEWA

11.04.2011 15:04
pysznie

jolaxa

21.01.2011 19:40
pychotka

Islanzadi

12.12.2010 23:43
Interesujące :)

Koper

11.11.2010 08:26
Bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat