Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    1
  • śmietana 30%

    250 ml
  • żółtka

    2
  • cukier

    4 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozdrabniamy (zostawiamy jedną kostkę do dekoracji), roztapiamy w garnuszku na parze lub w mikrofali.
Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżeczek cukru.
Żółtka ubieramy z 2 łyżeczkami cukru.
Do żółtek dodajemy po łyżce roztopionej czekolady, cały czas mieszając, na koniec dodajemy ubitą śmietanę (zostawiamy 4 łyżki ido dekoracji).

Tak przygotowany mus wlewamy do 4 małych szklaneczek, na górę dodajemy po łyżce bitej śmietany, posypujemy migdałami i wiórkami czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

31.10.2011 12:33
pycha

angelika14

25.10.2011 17:07
Uwielbiam takie smaki

angelika14

25.10.2011 17:07
Uwielbiam takie smaki

Anna146

08.07.2011 19:08
smacznie wygląda

ZEWA

26.12.2010 21:48
i takie desery lubię

agnieszka189

30.09.2010 14:39
ale słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat