Filety z dorsza po chłopsku

Filety z dorsza po chłopsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    5 dużych ząbków
  • cebula

    1 szuka
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    5 dag
  • mąka ziemniaczana

    3 dag
  • olej do smażenia

  • filet z dorsza

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza doprawić solą, pieprzem. Czosnek rozgnieść lub pokroić w drobne kawałeczki. Cebulę drobno pokroić. Czosnek wymieszać z cebulą i kminkiem. Ok. 1 godz. Przed pieczeniem każdy filet obtoczyć w przyprawach, zawinąć w folię i odstawić do lodówki. Filety będą miały dzięki temu bardziej wyrazisty smak. Po tym czasie filety odwinąć, panierować w wymieszanych mąkach i piec na oleju na złoty kolor. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat