Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl czereśniowy z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1/2 kg
płatki migdałowe 50 g
jogurt grecki duży kubek
aromat migdałowy
sok cytrynowy
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl czereśniowy z migdałami

Czereśnie przebrać, pozbawić ogonków, opłukać i wydrylować.
Płatki migdałowe lekko zezłocić na suchej patelni i ostudzić.
Do blendera przełożyć jogurt, dodać migdały i zmiksować jak najdokładniej.
Dodać czereśnie razem z sokiem z drylowania, dosypać cukier waniliowy, dodać kropelkę aromatu migdałowego i wcisnąć trochę soku z cytryny.
Zmiksować całość na koktajl.
Schłodzić przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 12.07.2012 12:46
mniam
Habibi 01.07.2012 20:08
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak