Grzanki z tapenadą

Grzanki z tapenadą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwek ze pestek

    1 szkl
  • kaparów

    2 łyżeczki
  • czary pieprz

  • ziół prowansalskich

    łyżeczka
  • ząbki czosnku

    4
  • oliwy z oliwek

    0,5 szkl
  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki, kapary, czosnek, anchois, zioła prowansalskie i pieprz (do smaku) miksujemy w blenderze. Dodajemy stopniowo oliwy z oliwek, do uzyskania zwartek masy. I tapenada gotowa.

Chleb opiekamy na rumiano w piekarniku lub w tosterze.



Grzanki smarujemy tapenadą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

23.12.2010 13:05
Apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat