Masa makowa

Masa makowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    20 dag
  • żółtka

    5 szt
  • masło

    15 dag
  • cukier

    20 dag
  • miód

    2 łyzki
  • mąka

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z masłem i cukrem. Mak sparzyć, osączyć i zemleć. wymieszać z utartą masą, dodać miód i mąkę. wyłożyć na ciasto. Upiec

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

27.09.2011 12:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat