Agrestowa Chmurka

Agrestowa Chmurka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    20 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • cukier waniiowy

    1 paczka
  • żółtka

    8 szt
  • mąka

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • śmietana 30%

    500 ml
  • śmietan fix

    2 szt
  • migdały

    100 gram
  • galaretka agrestowa

  • kompot agrestowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z sześciu pierwszych składników z listy zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Na jedno dac ubite 8 białek, posypać migdałami. Upiec. Na kpmpocie agrestowym ugotować budyń śmietankowy. Do ugotowanego budyniu wsypać galaretkę agrestową.
Na placek bez piany ułożyć agrest, zalać budyniem. Ubić 1/2 litra śmietany kremówki z śmietan-fiźem. Śmietanę wylać na budyń, przykryć ciastem z pianą i migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

27.07.2013 15:54
jak juz podajesz przepis to chociaz sprecyzuj jak go przygotowac:) jeszcze nie pieklam ciasta z smietany, smietan fixu margaryny jak podales/as zrobic ciasto z 6 pierwszych skladnikow!!co za glupoty!!

Margo1

06.07.2013 18:08
fantastyczne

jolaxa1

01.01.2012 21:32
pycha

Natalia/tubisiek

03.08.2010 16:29
fajna nazwa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat