Krok

original

Kości umyć, przełożyć do garnka, zalać ok. 2 litrami wody, dodać do nich ziele angielskie i liść laurowy, zagotować, zebrać szumowiny.

Krok

original

Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Buraczki z botwinki lekko oskrobać, przekroić na pół. Łodygi botwinki pokroić w ok. 1 cm kawałki.

Krok

original

Marchewki i łodygi botwinki (z buraczkami) dodać do wywaru razem z liśćmi selera i pora i solą. Gotować ok. 10 minut.

Krok

original

Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę.

Krok

original

Ziemniaki dodać do zupy, gotować do miękkości wszystkich warzyw. Dodać ocet i cukier i wymieszać. (Ocet dodajemy jak wszystkie warzywa są już miękkie).

Krok

original

Liście botwinki grubo posiekać.

Krok

original

Dodać je do zupy, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

Krok

original

Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gorącą zupę rozlać do talerzy. Podawać posypaną startym serem.



Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy dodatek sera w botwinie....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    z chęcią bym zjadła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Oryginalny przepis. Z chęcią bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !