Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić i udusić na maśle z dodatkiem cebuli.
Dodać bułkę tartą i zieleninę.
Dokładnie wymieszać.
Ziemniaki obrać, umyć i ściąć wierzch.
Wydrążyć środki pozostawiając cienkie ścianki.
Ziemniaki wypełnić farszem.
Ustawić je w rondlu, zalać do połowy wodą z dodatkiem jarzynki.
Ziemniaki posolić i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Wywar zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.
Dodać bułkę tartą i zieleninę.
Dokładnie wymieszać.
Ziemniaki obrać, umyć i ściąć wierzch.
Wydrążyć środki pozostawiając cienkie ścianki.
Ziemniaki wypełnić farszem.
Ustawić je w rondlu, zalać do połowy wodą z dodatkiem jarzynki.
Ziemniaki posolić i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Wywar zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
patusia