Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos diabełka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 600 g
marchew 1-2 szt
czosnek 2-3 ząbki
cebula 1 szt
oregano 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
koncentrat 300 ml
woda 100 ml
sól do smaku
oliwa do smażenia
ser żółty 100 g
makaron wstążki 2 op
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos diabełka

Mięso umyć, marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. W maszynce do mięsa zmielić na grubym sicie mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rozgrzać głęboką patelnię, nalać oliwę, wrzucić mięso z warzywami i podsmażać mieszając. Gdy mięso jest usmażone dodać pozostałe przyprawy i koncentrat, wymieszać i dodać 100 ml wody. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku.
Makaron ugotować al dente.
Żółty ser zetrzeć.
Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać sosem i posypać żółtym serem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.08.2013 21:02
Z pewnością smakowity sos. Lubię takie z dużą ilością pomidorów.
iwona332 18.05.2011 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak