Sorbet pomarańczowy

Sorbet pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 sztuka
  • pomarańcza

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć, obrać ze skóry i pokroić w cząstki, po czym mrozić w zamrażarce całą noc.

Następnego dnia wyjąć i odstawić na 10 minut, by owoce lekko odtajały, podzielić na osobne cząstki i włożyć albo do naczynia Thermomixa (mój sposób) albo do naczynia blendera z funkcją kruszenia lodu i dokładnie zmiksować.

Nakładać sorbet łyżką do lodów, mozna podać z dowolną dekoracją czy dodatkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdaXXX

12.05.2013 10:04
tak się nie robi sorbetów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat