Obiad francuskiego farmera

Obiad francuskiego farmera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek parzony

    10 plastrów
  • fasolka w sosie pomidorowym

    1 puszka
  • ciasto francuskie

    1 rolka
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Nastawić piekarnik na 210 stopni.

Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na papier do pieczenia i przekroić na pół w poprzek, zawinąć boki do środka i uformować pomiędzy kawałkami separator z papiero do pieczenia. Plasterki boczku pokroić w kawałki i ułożyć na cieście obok siebie.

Posypać boczek serem tartym i bardzo delikatnie wbić po jednym jajku, kiedy piekarnik się już nagrzeje. Wstawić formę do piekarnika i piec 10-12 minut.

Jeśli chcemy mieć płynne żółtko, to pieczemy tarty około 6-8 minut, wyjmujemy blaszkę z piekarnika, wbijamy jajka i wstawiamy na pozostały czas pieczenia.

Podgrzać fasolkę i podawać razem z tartami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat