Wodzionka

Wodzionka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    100 g
  • czosnek

    10 g
  • smalec

    15 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do talerza drobimy chleb( 1 lub 2 kromki), wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy łyżkę smalcu, zalewamy gotującą sie wodą, przyprawiamy do smaku szczypta pieprzy i soli oraz przyprawą w płynie kucharek;

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

07.06.2011 10:00
dobra

Babciagramolka

16.01.2011 12:04
Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała

Babciagramolka

16.01.2011 12:03
Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała

kielcok1

29.12.2010 13:54
nie lubię

Barbara55

26.12.2010 14:46
najgorsza z zup

rakow2

09.11.2010 14:23
zupa preferowana na górnym śląsku okropna zresztą bo co za zupa może być na chlebie i smalcu

MAŁGORZATA108

08.06.2010 15:42
Jak zwał, tak zwał, ale to musibyć jakiś stary przepis.

Katarzyna/kate1980

28.04.2010 16:31
w moich stronach to sie nazywa kapłun

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat