Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa czekolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 700 ml
śmietana 12% 50 ml
margaryna 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
brązowy cukier 1 łyżeczka
żółko
budyń czekoladowy 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa czekolada

Do rondelka wlać mleko, śmietankę oba cukry ,żółtko, margaryna i mieszamy wszystko razem , do szklanki wlewamy mleko, niedużo tak aby rozpuścić budyń i wlewamy go do rondelka , mieszając. Gdy już będziemy mieć gęstawą masę to wtedy dosypujemy kakao i mieszamy dokładnie jeszcze raz całość .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.12.2012 19:17
pyszności
babcia
babcia 25.12.2012 19:17
pyszności
angelika4 11.08.2012 14:05
mmm slodkie
angelika4 11.08.2012 14:05
mmm slodkie
angelika4 11.08.2012 14:05
mmm slodkie
angelika4 11.08.2012 14:05
mmm slodkie
Justa32 01.08.2012 18:20
Super
Monika79 29.07.2012 11:29
do wypróbowanie
Monika79 29.07.2012 11:29
do wypróbowanie
Monika79 29.07.2012 11:29
do wypróbowanie
Monika79 29.07.2012 11:29
do wypróbowanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak