Kotlet wiejski w cieście piwnym

Kotlet wiejski w cieście piwnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • boczek

    100 g
  • szynki

    2 plastry
  • ser żółty

    2 plastry
  • sos sojowy

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • piwo

    0,5 szklanki
  • mąki

    0,5 szklanki
  • jaja

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przpyprawiamy solą pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15min do lodówki. Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczkiu i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły. CIASTO: mieszamy mąkę , piwo , jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanużamy w cieście z 2 stron, smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

10.07.2011 19:30
aż chcę się jeść

ZEWA

26.05.2011 00:54
fajne kotleciki

agnieszka214

10.04.2011 07:09
apetyczne

Babciagramolka

04.04.2011 17:43
Bardzo zachęcające

Sarenka

08.02.2011 17:32
Z piwkiem kombinowalam i mi pasowalo. Apetycznie.

marchewka

04.02.2011 22:40
To zapewne będzie smakowało mojemu mężowi :)

iga2

02.02.2011 20:57
smaczne i super wygląda

matii6

30.12.2010 16:03
Bardzo smacznie wygląda

Henryka2

17.12.2010 20:55
Apetycznie wygląda!

Myszka75

22.11.2010 18:33
podoba mi się:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat