Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1,5 kg
kapusta kwaszona 1 kg
cebula 20 dag
śmietana 0,5 l
kminek łyżeczka
sól do smaku
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po węgiersku

Mięso podzielić na 12 kotletów, rozbić, posolić i usmażyć na smalcu. Cebule pokroić w krążki, położyć na niej kotlety, podlać wodą, posypać solą, papryką i kminkiem, dodać dobrze odciśniętą kapustę.. Dusić na małym ogniu, a gdy kapusta będzie już miękka, zaprawić gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak