Pieczarki smażone z jajkiem.

Pieczarki smażone z jajkiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jajka

    3 sztuki
  • ziarenka smaku

    1 łyzeczka
  • pieczarki

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki smażone z jajkiem.
Cebulę i pieczarki obieramy i myjemy. Kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Pieczarki smażone z jajkiem.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy do zeszklenia. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy do momentu, aż odparuje z nich woda i zmiękną. Lekko solimy i pieprzymy. Jajka wrzucamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem, aż białko połączy się z żółtkiem. Doprawiamy ziarenkami smaku.
Krok 3 - Pieczarki smażone z jajkiem.
Masę jajeczną wlewamy na smażące się pieczarki. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe danie podajemy z sokiem warzywnym (np z marchwi czy pomidorów) oraz z pieczywem. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

erym

19.04.2014 14:37
ja tez wole wiecej grzybkow niz jajek :)

[email protected]

16.05.2013 08:56
muszę spróbować

fotoviderek

13.05.2013 07:41
Dobre danie :)

Barbara/zuza22_85

23.08.2012 11:15
dobre

Piotr-21

22.06.2012 15:24
dobre

Aleksandraa

31.05.2012 16:39
proste a pyszne :)

misia53

31.05.2012 12:56
ja też bardzo lubię

fijolek91

31.05.2012 12:35
moje ulubione:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat