Jaskółki

Jaskółki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1kg
  • pieczarki

    10dag
  • cebula biała

  • Kukurydza z Puszki

  • jaja na twardo

    4szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy i rozbijamy.Przygotowujemy farsz;drobno pokrojone w kostkę pieczarki przesmażamy z cebulką,dodajemy trochę osączonej kukurydzy i starty żółty ser.Wszystko razem mieszamy.Na rozbity schab kładziemy farsz,a następnie ćwiartkę jajka.Zawijamy,formując roladki,panierujemy w jajku i bułce.Smażymy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat