Szpinakowy makaron

Szpinakowy makaron

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

  • mrożony szpinak

  • śmietana

  • ser pleśniowy

  • tymianek

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • masło

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente.



Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Mieszamy, aż szpinak się rozmrozi i zagrzeje. Potem dodajemy śmietanę i po chwili ser pleśniowy. Doprawiamy sokiem z cytryny.



Makarom można wrzucić na patelnię i wymieszać ze szpinakiem. Albo na wyłożyć na talerze i polac sosem szpinakowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

09.02.2011 19:16
smaczne

Emilia22

16.09.2010 12:56
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat