Kurczak w pomarańczach z granatem

Kurczak w pomarańczach z granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • sok z dużej pomarańczy

  • białego wytrawnego wina

    0,5 szkl
  • sól

  • pieprz

  • rozmaryn

  • czosnek

  • oliwa

  • imbir starty

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, rozmaryn i rozgnieciony czosnek. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

Kurczak obsmażyć na oliwie z imbirem. Podlać winem. Dodać sok z pomarańczy i pestki granatu Dusić ok. 10 minut. Podawać z żółtym ryżem i białym winem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anya_86

07.11.2010 21:43
zrobiłam, wszystko ok, tylko tego imbiru mogło być pół łyżki i to małej, bo jest tak intensywny w smaku, że przyćmił mięso i dodatki, to tak moim skromnym zdaniem:)

anya_86

04.11.2010 21:31
to może być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat