Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
jajko 1
bułka 1
cebula 1
sól i pieprz do smaku
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe klopsiki

Do mięsa mielonego dodajemy bułkę, uprzednio namoczoną w wodzie. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy jajko, pieprz, sól i wszystko razem dobrze mieszamy. Formujemy podłużne klopsiki. Obtaczamy w mące wymieszanej z bułką tartą. Rumienimy na tłuszczu. Następnie przekładamy wszystko do rondelka, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Opcjonalnie możemy dodać odrobinę śmietany czy też pasty pomidorowej. Podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak