ogórki po meksykańsku

ogórki po meksykańsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2,5 kg
  • sól

    4 łyżki
  • czosnek

    1,5 głowki
  • oliwa

    8 łyżeczek
  • ocet

    1,5 szklanki
  • chile

    2 łyżki
  • cukier

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki pokroić wzdłuż 4-8 części, posypać solą, odstawić na 6 godzin. po tym czasie odlać powstały sok. następnie posypać chili i zmiażdżonym czosnkiem wymieszać polać zagotowanym octem z oliwą i cukrem wszystko wymieszać i odstawić na 12 godzin. potem ułożyć ciasno w słoikach gotować dosłownie chwilę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

20.04.2012 10:51
fajne

Beata61

29.07.2011 12:04
bardzo dobre :)

rzenia15

09.06.2011 10:31
będę musiała zrobic takie ogórki

matii6

17.05.2011 20:31
robiłam,jest świetna

Aniunia773

20.04.2011 10:40
pycha

alaaa

16.02.2011 19:36
muszę wypróbować

Jaheira11

21.12.2010 11:09
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat