Zupa pomidorowa z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyż
  • ryż

    100 g
  • żeberka

    200 g
  • cebula

    1 sztuka
  • przyprawa do dań Kucharek

  • szczypiorek

  • śmietana

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy ok 1 łyż przyprawy oraz cebule przekrojoną na pół i zagtowujemy na wolnym ogniu. Włoszczyzne oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Ryż wsypujemy do zupy i gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy śmietanę i całość zagotowujemy. Możemy doprawić do smaku. Podajemy zupe obficie posypaną posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
Smacznego.!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ONY_za_kare

01.12.2013 14:20
super zupka

Bernadeta1

02.11.2013 20:25
smaczna zupka

Adam/ZUB3R

28.02.2013 14:21
lubię pomidorową

MAR3STA

24.02.2013 19:14
uwielbiam pomidorową

IwonaKa

26.12.2012 16:27
smaczna,bardzo lubię

gosia1988

10.12.2012 12:16
taką lubie

Łukasz15

20.10.2012 10:56
Super, uwielbiam pomidorówkę

Agnieszka116

28.05.2012 23:23
Ukochana mojego męża :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat