Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z dowolnej ryby

    2-4 szt
  • jajo

    1 szt
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ew. koperek i sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny. Z jajka, mleka i mąki przybotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy filet maczać w cieście z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

10.05.2012 07:45
smaczna propozycja

manaika

17.02.2012 13:28
w takim cieście jeszcze nie próbowałam.

olkaaa

25.01.2012 09:49
bardzo fajny przepis

anemon

28.12.2011 18:26
Bardzo apetyczna ryba.

Mariposas

27.09.2011 17:48
wygląda smakowicie

Mariposas

27.09.2011 17:48
wygląda smakowicie

Grazyna0211

13.08.2011 09:28
smaczna rybka!

eli_555

29.08.2010 22:36
Pychotka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat