Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowe piure

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietanka 4 łyżeczki
masło 2 łyżeczki
cytryna 1 plaster
seler 200 g
zioła przyprawowe
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól
mleko 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowe piure

Mleko przelać do rondla.
Seler obrać, opłukać, pokroić na plastry.
Ugotować selera w mleku do miękkości, odcedzić.
Ugotowany seler zmiksować z masłem, doprawić ziołami przyprawowymi,solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Połączyć delikatnie ze śmietanką, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.05.2012 16:37
podoba mi się;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak