RACUCHY Z CUKREM PUDREM

RACUCHY Z CUKREM PUDREM

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • cukier

    2 łyżki
  • drożdże

    1 opakowanie
  • jaja

    2 sztuki
  • mleko 2 %

    2,5 szklanki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - RACUCHY Z CUKREM PUDREM
Do wgłębienia wykonanego w mące połączonej z solą włożyć pokruszone drożdże i posypać je cukrem i zalać 1 szklanką mleka. Następnie odstawić na minimum kwadrans.
Krok 2 - RACUCHY Z CUKREM PUDREM
Do rozczynu dodać resztę mleka, jajka i dokładnie wymieszać, po czym odstawić na 100 minut, aby ciasto urosło.
Krok 3 - RACUCHY Z CUKREM PUDREM
Na rozgrzany olej nakładać po ciasto (1 łyżka = 1 racuch) i smażyć, aż będą miały złocisty kolor. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

16.11.2013 17:57
Smakowite takie placuszki:)

Ela15

13.11.2013 17:55
bardzo smaczne

caralajna

30.10.2013 07:41
pyszne racychy

dorotka0000025

16.09.2013 10:30
lubie takie

misia53

30.08.2013 01:19
drożdzowe lubię najbardziej

Malgorzata549

26.08.2013 08:03
bardzo lubię lacuchy :)

ben-ka

25.08.2013 09:39
Drożdżowe racuchy,to i ja bardzo lubię.

Iwusia

10.07.2013 23:06
ale mi smaka narobiłaś :]

IKrakowianka

14.05.2013 15:41
bardzo lubię :)

Krystyna32

05.04.2013 18:32
pyszne racuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat