Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł w pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 duża sztuka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
masło 1/2 kostki
margaryna 1/4 kostki
ocet 3/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł w pierzynce

Brokuła starannie obrać i opłukać. Podzielić na różyczki i włożyć do garnka. Zalać wodą (aby cały brokuł był zanurzony). Lekko posolić, dodać 3/4 łyżki octu i gotować brokuł do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Jajka wybić na talerz i rozmącić, bułkę wysypać na drugi talerz. Różyczki brokuła najpierw zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w bułce. Na patelni roztopić tłuszcze, ułożyć brokuł i podsmażyć na rymiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 17.06.2012 09:59
lubie brokuł, chociaż bardziej kalafior
motyl 31.05.2012 20:57
extra
SmacznaPyza 27.05.2012 21:36
chyba w panierce?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak