Cannelloni z tuńczykiem i papryką

Cannelloni z tuńczykiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krojone pomidory

    1 puszka
  • papryka

    1 szt
  • Cayenne

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżka
  • mąka

    1 łyzka
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • cannelloni

    16 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszka
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę.

Podsmażamy na łyżce oliwy i zalewamy pomidorami z puszki.

Dodajemy cukier, pikantną przyprawę (ilość wg uznania) i sok z cytryny, gotujemy około 10 minut.

Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka, mieszamy.

Mieszanką nadziewamy rurki cannelloni i układamy je jedna obok drugiej w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

W małym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie było grudek.

Wlewamy mleko cały czas mieszając i na małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje.

Na koniec dodajemy ser i mieszamy aż się rozpuści.

Solimy i pieprzymy do smaku.

Zalewamy nadziane rurki i posypujemy jeszcze pikantną przyprawą.

Zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pietruszka

25.05.2012 22:30
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat