Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z CURRY
Stopione masło połączyć z curry i mąką, zrumienić, a następnie dodać do przecedzonego rosołu i gotować przez 10 minut.
Do zupy dodać ugotowany ryż, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
skrzydełka kurczaka | 500 gram |
bulion | 1 litr |
pietruszka | 1 sztuka |
masło | 2 łyżki |
seler | 1/4 sztuki |
curry | 1 łyżka |
por | 1 sztuka |
papryczka chili | 1 sztuka |
marchew | 2 sztuki |
sól | 1 łyżeczka |
imbir | 2 łyżeczki |
mąka | 1 łyżka |
śmietana 30% | 1000 ml |
ryż | 1/4 szklanki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: