Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina na winie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbek
rosół 2 szkl
sól, pieprz do smaku
cielęcina bez kości 1 z udźca
wino czerwone 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina na winie

Cielęcinę natrzeć czosnkiem odstawić na ok 2 godziny. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić mięso na złoty kolor .Przełożyć do żaroodpornego naczynia i polać rosołem ,dusić ok 35 minut, dolać wio warzywa całe dodać do mięsa dusić ok 30 minut. Doprawić sola i pieprzem i w tym czasie wyjąć marchew i cebulę i pokroić je w półksiężyce i udekorować nimi mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 25.05.2012 08:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak