Ryba w cieście w sosie słodko-kwaśnym lub chilli

Ryba w cieście w sosie słodko-kwaśnym lub chilli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • mąka

  • mleko

  • sól

  • pieprz

  • proszku do pieczenia

    szczypta
  • sos chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajka, mąki, proszku do pieczenia, mleka i soli robimy bardzo gęste ciasto.



Rybę kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałke obtaczamy w cieście i smażymy na rumiano.



Na suchą patelnię wlewamy dużo sosu sojowego i pogrzewamy. Wrzucamy rybę na kilka chwil do sosu. I gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

11.12.2010 09:22
Do rybki nie trzeba mnie namawiać

buksiak12

01.09.2010 15:14
muszę wypróbować

buksiak12

01.09.2010 15:14
muszę wypróbować

Dorota71

01.09.2010 14:36
fajny przepis

Dorota71

01.09.2010 14:36
fajny przepis

Emilia22

01.09.2010 13:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat