Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola duszona z pomidorami i serem solankowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 op.
pomidory 1/2 kg
ser solankowy 200 g
oliwa
ocet balsamiczny
Pieprz biały mielony Prymat
tymianek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola duszona z pomidorami i serem solankowym

Pomidory sparzyć wrzątkiem, zahartować zimną wodą, obrać i pokroić w cząstki.
Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory i smażyć chwilę na jak największym płomieniu.
Posypać pomidory ziołami, solą morską, granulowanym czosnkiem i białym pieprzem.
W międzyczasie wypłukać i dokładnie osączyć rukolę - dodać do pomidorów, zamieszać i zmniejszyć ogień.
Kiedy rukola się poddusi - dodać ser solankowy pokrojony w kawałeczki.
Dusić jeszcze kilka minut.
Przed podaniem można skropić octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 21.08.2012 14:37
pyyycha
Monika79 02.08.2012 16:01
smaczne
Monika79 02.08.2012 16:01
smaczne
Habibi 23.05.2012 14:29
Serdecznie zapraszam do odwiedzania i przeglądania mojego profilu :) *** Sądzę, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
suzana 23.05.2012 12:15
uwielbiam takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak