Przepis i sposób przygotowania na: tort kawowy
Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość rozrabiamy kilkoma łyżkami mleka. Masę wlewamy na gotujące się mleko, gotujemy do momentu aż zgęstnieje, studzimy.
Kawę rozpuszczamy w 0,5 filiżanki wody, zostawiamy do wystygnięcia
Masło ucieramy na puch, dodajemy zimną masę budyniową, dokładnie miksujemy, następnie dodajemy kawę, a na końcu likier jajeczny.
Biszkopt dzielimy na 3 placki, pierwszy smarujemy kremem, układamy na nim kolejny dociskamy i znowu smarujemy. Potem układamy trzecią warstwę ciasta, smarujemy kremem wierzch i brzegi.
Brzegi ciasta obsypałam startymi orzechami a ponieważ zostało mi trochę kremu dodałam do niego trochę kakao i przyozdobiłam nim tort,