Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki domowe mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone 1 kg
cebula 2
ryż 2 szklanki
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki domowe mojej mamy

Z kapusty wycinamy głąb przekładamy do dużego garnka i gotujemy, następnie wyciagamy i po wystudzeniu oddzielamy poszczególne liście. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodajemy zmielone mięso i całość przesmażamy. Ryż gotujemy do miękkości i mieszamy z mielonym mięsem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Niewielkie partie mięsa kładziemy na brzegu liści kapusty, zaiwjamy i składamy - układamy w garnku, zalewamy bulionem i gotujemy jeszcze 25 minut. Podajemy same lub z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 23.09.2013 14:44
moje smaki
Bernadeta1 12.10.2012 00:46
takie gołąbki mogę jeść codziennie
Mariusz17 29.07.2012 18:29
nie ma to jak tradycyjne gołąbki
Anna169Hosz 29.05.2012 13:31
Nie ma jak gołąbki od mamy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak