Tołpyga gotowana na parze

Tołpyga gotowana na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z tołpygi

    1 kg
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz cytrynowy

    3 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • tymianek

    1/2 (suszony)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tołpyga gotowana na parze
Rybę myjemy, kładziemy w parowarze skórą do dołu i nacieramy solą zmieszaną z pieprzem cytrynowym i posypujemy suszonymi ziołami
Krok 2 - Tołpyga gotowana na parze
Miękkie masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę
Krok 3 - Tołpyga gotowana na parze
Czosnkowe masło układamy na rybie
Krok 4 - Tołpyga gotowana na parze
Tolpyga gotowana na parze

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

16.08.2012 23:39
pycha;)

Sylwia56

09.08.2012 14:39
uwielbiam

Mati3

19.05.2012 13:39
smakowita:)

gosia47-47

18.05.2012 21:05
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat