Sos drobiowo pieczarkowy

Sos drobiowo pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    500 g
  • pieczarki

    300 g
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • sos sojowo grzybowy

    2 łyżki
  • mąka

    do zagęszczenia sosu
  • mąka do obtaczania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć i pokroić na kawałki.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor co jakiś czas mieszając.
Dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażać.
Mięso i pieczarki zalać wodą, aby wszystko było przykryte, dodać pokrojony szczypiorek.
Dodać sos sojowo-grzybowy, chwilę gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody.
Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

08.07.2012 10:32
pycotka ;)

Sarenka

14.08.2011 22:17
Brzmi i wyglada apetycznie

ewelina/bunia

11.11.2010 18:47
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat