Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze
300 g
Sklep Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
olej rzepakowy
2 łyżki
pieczarki
16 szt. (dużych, obranych)
natka pietruszki
1 pęczek
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
kapary całe Smak
1 łyżka (posiekane)
Sklep Prymat
jajko
2 szt.
żółty ser
1 szklanka (tarty)
Party Dip Czosnkowy Prymat
1 opakowanie
majonez
2 łyżki
jogurt naturalny
4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku)
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka

Kroki postępowania

1
Wydrążone kapelusze pieczarek podsmażyć na patelni, na oleju rzepakowym na złoty kolor.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
2
W dużej misce wymieszać mięso z przyprawą kebeb-gyros, olejem i usmażyć na drugiej patelni.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
3
Nóżki i wydrążone środki z pieczarek posiekać, doprawić do smaku solą morską. Dodać do mięsa i smażyć jeszcze chwilę razem.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
4
Usmażone mięso przełożyć do miski i wystudzić.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
5
Do mięsa dodać kapary, jajka, pietruszkę, część sera. Wszystkie te składniki farszu dokładnie ze sobą wymieszać.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
6
Party Dip czosnkowy rozmieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorem, odstawić do lodówki na kilka minut.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
7
Wydrążone kapelusze napełnić farszem, posypać serem, ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i piec 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 7 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
8
Podawać z Party Dipem czosnkowym.
Krok 8 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto
9
Smacznego!
Krok 9 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak