Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka

Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    300 g
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • pieczarki

    16 szt. (dużych, obranych)
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • kapary całe Smak

    1 łyżka (posiekane)
  • jajka

    2 szt.
  • żółty ser

    1 szklanka (tarty)
  • Party Dip Czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • sól morska

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Wydrążone kapelusze pieczarek podsmażyć na patelni, na oleju rzepakowym na złoty kolor.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
W dużej misce wymieszać mięso z przyprawą kebeb-gyros, olejem i usmażyć na drugiej patelni.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Nóżki i wydrążone środki z pieczarek posiekać, doprawić do smaku solą morską. Dodać do mięsa i smażyć jeszcze chwilę razem.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Usmażone mięso przełożyć do miski i wystudzić.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Do mięsa dodać kapary, jajka, pietruszkę, część sera. Wszystkie te składniki farszu dokładnie ze sobą wymieszać.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Party Dip czosnkowy rozmieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorem, odstawić do lodówki na kilka minut.
Krok 7 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Wydrążone kapelusze napełnić farszem, posypać serem, ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i piec 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 8 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Podawać z Party Dipem czosnkowym.
Krok 9 - Przepis dnia II, odc. 15. Zapiekane faszerowane pieczarki z mięsem indyka
Smacznego!

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat